Fiú U12 – Egy sima, egy fordított – avagy mégiscsak tudunk mérkőzést nyerni….ha akarunk?!

2024. február 18.-án Tiszaföldváron kezdődött meg a tavaszi bajnokság a Székács KE FU12 csapatának, ahol két mérkőzést játszottunk.

Az első mérkőzésen a Mezőtúri AFC-Syngenta csapatával mérkőztünk meg, melynek során védekezésben súlytalanok voltunk, hiányzott az akarat és nem mi irányítottuk a mérkőzést. A védekezési hibáinkat a mezőtúri csapatban játszó két jó képességű játékos könnyen kihasználta, ezért elszomorító vereséget szenvedtünk. Támadásban a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, a védekezésbeli problémák, a kapott könnyű gólok a támadó játékra rányomták a bélyeget.

A második mérkőzésre a gyerekek készültek, hiszen az ősszel az első fordulóban a jó képességű Ceglédi KKSE ellen 1 gólos vereséget szenvedtek, ezért szerettek volna visszavágni. A mérkőzés kezdeti szakaszában a védekezés továbbra is akadozott, de tartották magukat a fiúk, majd a második játékrészben a ceglédi csapat már 5 gólos előnyre is szert tett, azonban a gyerekek összeszedték magukat, rendezték a védekezést és győztesen hagyták el végül a pályát.

Nyeső Péter edző: Az első mérkőzésen látottakkal nem voltam megelégedve, a védekezésben könnyű, elkerülhető gólokat kaptunk, majd csak szaladtunk az eredmény után. A második mérkőzésen éreztem végre azt, amit nagyon hiányolok a fiúktól, hogy küzdjenek, akarjanak, mert ha ez megvan akkor nagyon mélyről is fel tudnak állni. Védekezésben váltottunk, amely megzavarta az ellenfelet, majd abból több, könnyű gólt tudtunk szerezni, amely a végén győzelmet eredményezett. Boldog voltam a mérkőzés végén, ahogy a gyerekek örültek egymás sikerének, a mérkőzésen a pad szintén együtt élt a játékkal, amely remélem a jövőben is így lesz.

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük