NBII – Döcögős győzelem Túrkevén

Nem jó előjelekkel utaztunk el Túrkevére. Sérülések és egyéb dolgok miatt nyolc ember hiányzott.

A mérkőzés kezdete siralmasra sikerült. Az ellenfél ellépett öt góllal. A támadások körülményesek voltak. A tizedik perctől összeszedte magát a csapat és egyre dolgozta le a hátránbyát. A félidőre a védekezés hatására sikerült egy gólos előnyt szerezni. A második játékrészben tudatosan, rutinosan kezdtünk el kézilabdázni. Kapuban Rizinger is hozzátett, gyors lerohanásokkal és a felállt fal elleni szélsőjátékkal megnyugtató előnyt szereztünk. A végén pedig magabiztos győzelmet arattunk.

Szloska Krisztián edző:  Érthetetlenül rosszul kezdtünk. Szellős volt a védekezésünk, támadásban pedig erőtlenül játszottunk. A csapat erejét viszont mutatja, hogy fel tudott állni és magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. Remélem egyszer komplett kerettel is tudunk játszani.

Leány U19 – Vereség hazai pályán

LU 19 lányaink a jó erőkből álló Újkígyóst fogadták.

Jól kezdtük a mérkőzést, nem voltak a csajok megilletődve. Próbálták a támadások alatt gyakorolni a mozgásokat, a védekezés kicsit hagyott kívánnivalót. A félidő végére fel tudtunk volna zárkózni, de sajnos három kihagyott ziccer miatt három gólos hátrányba kerültünk. A második játékrészben a fáradtság, a kevés cserelehetőség miatt 15 percig cak egy gólt okoztunk, így a végére tízgólos hátrányt szedtünk össze.

Szloska Krisztián edző: Jól kezdtük a meccset. Sajnos kevesen vagyunk, de a lányok megint bebizonyították, hogy egyre jobbak lesznek. Gratulálok.

LU19 – Vereség Szarvason

LU19-es csapatunk Szarvason kezdte meg a bajnokságot.

Sajnos a nyáron négy távozó volt, ezért magasabb korosztályba kellett indítani a lányokat. Még két lány betegsége miatt nyolc fővel utaztunk el. Ennek ellenére harcosan kezdtülk a mérkőzést, fej- fej mellett haladtunk a jóval idősebb, fizikailag erősebb ellenféllel. A félidő derekán több hibát vétettek a csajok támadásban, így az ellenfél a félidőre hat góllal elhúzott. A második játékrészben is voltak szép felépített támadáspk. A végére sajnos a fáradság látszódott a lányokon, de végig küzdöttek, hajtottak.

Szloska Krisztián edző: Kezdésnek nem volt rossz. Sajnos kevesen vagyunk, de dolgozunk tovább. Így, hogy mindne évben több játékosomat elvisznek nehéz évente új csapatot építeni.

NBII – Megvan a harmadik aranyérem

Utolsó hazai mérkőzésen a Köröstarcsa látogatott hozzánk.

A győzelem és ezáltal az első hely volt a cél. Így is kezdtünk, szigorú hatos fallal nem tudott mit kezdeni az ellenfél. Belső mozgásokkal több ziccert sikerült értékesíteni, ami hét gólos előnyt jelentett a szünetre. A második félidőben kicsit visszavett a lendületből a csapat, de ennek ellenére a végén könnyű győzelmet arattunk. Ezzel zsinórban a harmadik aranyérmet nyerte a felnőtt csapatunk.

34 - 27
VÉGEREDMÉNY

Székács KE

Játékos GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól Interceptions
Berkes Gergő3      0
Buday Dániel4      0
Holló Alex6    220
Nyeső Péter5      0
Nyikos Tamás4 1    0
Rizinger András0      0
Subicz Attila0      0
Szöllősi Balázs31     0
Takács Péter311    0
Kapás Krisztián0      0
Zsigmond Gergely5      0
Monoki Károly1      0
Szollár Szabolcs0      0
Összeg0      0

Köröstarcsai KSK

GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól Interceptions
00000000

 

Szloska Krisztián edző: „Jó felfogásban kézilabdáztunk. Gratulálok a fiúknak, igazi férfimunka volt az egész év. Szurkolóinknak pedig köszönet az egész éves drukkolásért.”

Fiú U10 – Karcagon jött a régóta várt teljesítmény

Már nagyon vártam ezt a teljesítményt a gyerekektől.

Támadásban egységesek voltunk, csapatként játszottuk, melynek során tiszta helyzeteket tudtunk kialakítani. A gyakorolt gyors labda felhozatalt rendszerint góllal fejeztünk be, amelyet a szélsőink magabiztosan értékesítettek. Külön öröm volt számomra, hogy a szélsőket több alkalommal játszottuk meg, akik tiszta helyzetből lőhettek kapura. A védekezésbe egyre kevesebb a hiba és bátran léptek fel és állították meg a támadót, illetve egyre többször segítenek be egymásnak a védekezésben. Köszönöm a gyerekeknek az éves munkájukat, bízom benne, hogy ezen az úton tudunk tovább haladni a jövőben, továbbá köszönöm a Szülők támogató hozzáállását!

Fiú U11 – Hazai pályán

Az első mérkőzéseinket játszottuk hazai pályán, azonban azt éreztem, hogy ez nem adott a csapatnak kellő motivációt.

Nyeső Péter edző: Alapvetően rengeteg látványos, és szép helyzetet dolgozunk ki a mérkőzések alatt, azonban a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, mivel rendszerint a kapusba dobtuk a labdát, elkapkodtuk a lövéseket. Rengeteg technikai hibát vétettünk, amely nem fér bele, ha mérkőzést, mérkőzéseket akarunk nyerni. Szépen működnek az edzésen gyakoroltak, hiszen a beálló megjátszása megtörtént, a lerohanásokból a ziccereink megvoltak, azonban a végén vagy technikai hibát vétettünk, vagy pedig a kapust találtuk el. Köszönöm a gyerekeknek az éves munkájukat és a Szülőknek a támogató hozzáállásukat.

Leány U10 – A szezon utolsó fordulója

Az LU10–es korosztályos csapataink 2023.05.14-én Karcagon játszották a kisiskolás bajnokság utolsó fordulóját.

Göblyös Tibor (Székács KE I. és II.): A lányok az utolsó fordulóban is kiválóan teljesítettek! Mindkét csapat első mérkőzése kiélezett, feszült, de szurkolói szemmel élvezhető csatát hozott. Védekezésünk kellően hatékonyan működött. A támadásoknál sikerült lendületes játékkal, ügyes cselekkel áttörni az ellenfelek védőfalát. A második mérkőzés már mindkét csapatnak örömjáték volt sok-sok látványos góllal! A végén gratuláltam a csapatok éves teljesítményéhez!

Guba Attila edző (Székács KE II.): A lányok védekezésben nagyon jól küzdöttek, bátran mertek ütközni, sikerült labdákat szerezni. A támadásokban voltak jó próbálkozások, de a felállt fal elleni játéknál sokkal bátrabban kell betöréseket felvállalni, mivel sokszor statikus volt a játék! Gratulálok a lányoknak!

Leány U17 – Felemás félidők vereséggel

A jó erőkből álló Kiskunmajsa csapatát fogadtuk a serdülő lányokkal.

Sajnos megint megilletődötten, sok hibával kezdtünk. Nem állt össze sem a támadás, sem a védekezés. Felállt fal ellen rengeteg technikai hibát vétettünk, a védekezésünk pedig katasztrofális volt. Könnyű gólokat lőtt az ellenfél. A nyolc gólos félidei hátrányból a második félidőben próbáltak a csajok lefaragni. A cseréknek köszönhetően egyre közelebb kerültünk a Kiskunmajsa csapatához. Védekezésünk feljavult, támadásainkban pedig gólerőssé váltunk. A mérkőzés végén a döntetlenre is tudtunk támadni, de újabb gyermeteg hibák, kihagyott hétméteres megpecsételte a sorsunkat.

22 - 25
VÉGEREDMÉNY

Székács KE

Játékos GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
Angyal Lara812  64
Bálint Nikolett3      
Faragó Regina7    31
Polgár Ajsa Regina0      
Hajdu Panni0      
Lukács Panka Sára0      
Molnár Fanni0      
Pál Ditta2      
Rácz Ágnes Katalin1    11
Szloska Luca0      
Tsiriak Viktoriia1 1    
Bálint Lili0      
Polgár Hanna Szabina0      
Táborosi Blanka0      
Összeg0      

Kiskunmajsai KC

GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
0000000

Szloska Krisztián edző: A mérkőzés eleje újra nagyon rosszul sikerült. Nem értem a lányokat, hogy amit a második játékrészben tudnak, azt miért nem sikerül az elején véghez vinni. Ennek ellenére gratulálok a második félidei játékhoz.