Leány U10 – Két-két mérkőzés Szeghalmon

Az LU10–es korosztályos csapataink 2022.12.10-én Szeghalmon folytatták a kisiskolás bajnokságot, ahol mindhárom csapatunk 2-2 mérkőzést játszott le.

Göblyös Tibor és Guba Attila edzők: „Megfogyva bár, de törve nem”, idézet jellemezte az egész hetünket, mivel betegségek nehezítették a felkészülést. A hiányzók ellenére az I-es és a III-as csapatunk is nagyon jól teljesített a játéknapon. Mindkét csapatban meghatározó volt a jó kapusteljesítmény és a határozott védekezés. Támadásban sikerült sok gólt lőni főként a jó egyéni megoldásokból, de már kezd alakulni a csapat játékunk is.”

Kató Fruzsina edző: “Mindkét mérkőzés előtt az öltözőben azt kértem a lányoktól, hogy bátrak legyenek és csinálják azt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Büszke vagyok rájuk, mert szinte mindenkinél láttam előre haladást az 1 hónappal ezelőtti fordulóhoz képest. A védekezésben minimális hibát ejtettünk, viszont a támadásokban még van hova fejlődnünk, mert a felállt fal ellen nehézkes a gólszerzésünk. “

NBII – Izgalmas mérkőzésen döntetlen

Az ősz utolsó mérkőzésére került sor hazai pályán a második helyen álló Makó ellen.

A találkozó két gyors vendég góllal indult, de ezután a fiúk magukhoz ragadták a kezdeményezést. Egyre gyorsabb játékkal sikerült több góllal elhúzni a masszívan védekező ellenféllel szemben. A védekezésünk feszes volt, így a lerohanásokkal tudtunk gólokat szerezni. A szünetre öt gólos előnnyel tudtunk az öltözőbe menni. Sajnos a második játékrészben kicsit bent maradtunk az öltözőben, és az ellenfél két perc alatt három gólt lőve visszajött a mérkőzésbe. Ennek ellenére végig mi diktáltuk a tempót, két- három gólon tartva a Makót. Az emberelőnyökkel nem sikerült növelni az előnyünket. A végjáték is izgalmasan alakult, emberhátrányban sajnos nem tudtunk gólt szerezni, így maradt a döntetlen.

32 - 32
VÉGEREDMÉNY

Székács KE

Játékos GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
Berkes Gergő2      
Buday Dániel7    43
Holló Alex9      
Kapás Krisztián0      
Monoki Károly0      
Nyeső Péter0      
Nyikos Tamás0      
Rizinger András0      
Subicz Attila0 1    
Szöllősi Balázs111    
Takács Péter4111   
Zsigmond Gergely91     
Összeg0      

Makói KC

GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
0000000

Szloska Krisztián edző: “Jó első félidőt mentünk. Gyors kézilabdát játszottunk. Sajnos a második félidőben a két emberelőnyt nem tudtuk kihasználni, így az ellenfél visszajött a mérkőzésbe. Látszott a fiúkon a fáradtság, így egy győztes mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Ennek ellenére gratulálok a srácoknak az egész őszi teljesítményhez, mert minőségi kézilabdát játszottak. Szurkolóinknak pedig köszönöm a féléves biztatást. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.”

Leány U17 – Csak felzárkózni sikerült

Az LU17-es korosztályos csapatunk 2022.12.09-én Jászberénybe látogatott a bajnokság idei utolsó fordulójára.

A mérkőzést a hazai Jászberény csapata kezdte jobban és az ellenfélnek sikerült 2, majd 4 gólra növelni a különbséget. Ezt követően futottunk az eredmény után. Többször is sikerült felzárkózni a meccs közben 2 gólra, de mindig a döntő pillanatban egy apró technikai hiba, vagy a kapufa miatt nem tudtunk átlendülni, így 3 gólos vereség lett a vége.

Göblyös Tibor edző: “A mérkőzés előtt azt kértem ettől a fiatal és tehetséges csapattól mint kísérő edző, hogy aki a pályára lép az adjon bele mindent úgy, hogy ha a végén bárkit megkérdeznek azt tudja mondani, hogy mindent megtett a csapatért és a győzelemért. Az akarással és a küzdeni tudással meg voltam elégedve, védekezésben bátran felvállalták a lányok az ütközéseket. A támadások során ügyesen alkalmazták a játékrendszereket, de a 7-8 lőtt kapufa és az ugyanennyi technikai hiba miatt nem sikerült idegenbe pontot szerezni. Hétről-hétre látom a lányok kemény edzés munkáját és ha a jövőben sikerül a helyzetkihasználáson javítani és a technikai hibákat lecsökkenteni, akkor biztos vagyok benne, hogy a tavaszi visszavágót győzelemmel fogják zárni.”

Leány U11 – Küzdeni tudásból jeles

A LU11-es korosztályos csapatunk 2022.12.03-án Szászbereken lépett pályára a kisiskolás bajnokság III. fordulójában, ahol az ENUSE és a Kecskeméti Sportiskola csapatával mérkőztek meg. 

Göblyös Tibor edző: “Bátran ki merem jelenteni hogy a csoport 2 legerősebb csapatával mérkőztünk meg a hétvégén! Az első forduló óta szépen fejlődnek a lányok! Mindkét mérkőzés elején sikerült meglepni az ellenfeleket, mivel bátran, jól védekeztünk és láthattunk szép megoldásokat támadásban! Küzdeni tudásból nálam jelesre vizsgázott a csapat!”

NBII – Tovább menetel a felnőtt csapat

Az ősz utolsó idegenbeli mérkőzésére Mezőberényben került sor a Köröstarcsa ellen.

A rutinos játékosokkal felálló hazai csapat ellen tudatosan kezdtük a mérkőzést. Az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A nyitott védekezés ellen megtaláltuk a réseket, így sikerült jelentős előnyre szert tenni. A gyors lerohanásokkal pedig szép gólokat szereztünk, így hét góllal sikerült a szünetre elhúzni. A második játékrészben egy kicsit kiengedtünk, könnyű találatokat szerzett az ellenfél. Támadásaink viszont góllal fejezödtek be, így magabiztos győzelmet arattunk.

31 - 35
VÉGEREDMÉNY

Köröstarcsai KSK

GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
0000000

Székács KE

Játékos GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
Berkes Gergő3      
Buday Dániel3    11
Holló Alex10 2    
Nyeső Péter0      
Nyikos Tamás1      
Rizinger András0      
Subicz Attila0      
Szöllősi Balázs6      
Takács Péter4      
Zsigmond Gergely8      
Kapás Krisztián0      
Szollár Szabolcs0      
Monoki Károly0      
Összeg0      

Szloska Krisztián edző: “Nehéz mérkőzésre számítottam, de végül könnyebb siker született. A passzív játék ellen kicsit jobban oda kell figyelnünk, hogy az utolsó pillanatokban kevesebb gólt kapjunk. Készülünk az ősz utolsó meccsére.”

Leány U17 – Nem sikerült a bravúr

Lány serdülő csapatunk Kiskunmajsára látogatott.

Az előjelek nem voltak jók, mivel betegség és iskolai elfoglaltság miatt több játékos nem tudott elutazni. A kevés gólt hozó mérkőzésen ennek ellenére a lányok nem voltak megszeppenve, csak sajnos a helyzetkihasználás miatt futottunk az eredmény után. A kapusteljesítmény jó volt, a védekezés viszont hagyott kívánnivalót maga után. A találkozó második felében az egy gólra is támadtunk, de újabb helyzetek maradtak ki, így nem sikerült a bravúr.

22 - 19
VÉGEREDMÉNY

Kiskunmajsai KC

GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
0000000

Székács KE

Játékos GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
Kovács Rebeka0      
Pál Ditta0      
Rácz Ágnes Katalin0      
Szloska Luca0      
Táborosi Blanka0      
Faragó Regina0      
Polgár Hanna Szabina0      
Gürtler Nelli0      
Hajdu Panni0      
Lukács Panka Sára0      
Molnár Fanni0      
Tsiriak Viktoriia0      
Összeg0      

Szloska Krisztián edző: “A lányok védekezésben sok hibát követtek el, nem volt ütközés. Támadásban pedig ha elhiszik, hogy képesek megcsinálni a kért feladatokat, akkor folytonosabb lesz a fejlődés. Ennek ellenére láttam jó dolgokat, dolgozunk tovább.”

NBII – Jó felfogásban sikerült győzni

Újkígyósra látogatott felnőtt csapatunk.

A tabellán elfoglalt helyezések ellenére felkészültünk a hazaiakból. Ennek meglett az eredménye. Már a mérkőzés elején öt gólos előnyre tettünk szert. Kiváló védekezésből gyors lerohanás gólokat sikerült elérni, felállt fal ellen pedig rutinosan játszottunk. A félidő végére tetemes előnnyel mentünk az öltözőbe. A második felvonás sem tartogatott meglepetéseket, így nagyarányú győzelmet arattunk.

28 - 44
VÉGEREDMÉNY

FISE-Újkígyós

GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
0000000

Székács KE

Játékos GÓL sárga 2 perc kizárás kizárás + 7 m 7 m gól
Berkes Gergő8      
Buday Dániel3    33
Holló Alex9    11
Monoki Károly2      
Nyeső Péter5 1    
Nyikos Tamás3      
Rizinger András0      
Subicz Attila0      
Szöllősi Balázs2      
Takács Péter7 2    
Zsigmond Gergely5      
Összeg0      

Szloska Krisztián edző: “Végig jó felfogásban sikerült játszani. Örülök, hogy senki nem vette félvállról a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak.”